Om oss


 Vi är en studentägd bokhandel med fokus att leverera studentnytta. Vår personal har lång erfarenhet av att hjälpa studenter hitta rätt litteratur till rätt kurs. Vi brukar säga att vi är studenten som aldrig tar examen och finns här år efter år för att guida studenterna rätt.

Vår studentbokhandel startade vid dåvarande Linköpings högskola (nu Linköpings universitet) 1971 som Akademibokhandeln i Linköping AB av studenter som tyckte att det behövdes en bokhandel som kunde tillhandahålla kurslitteratur till det växande studentantalet. År 2000 bytte vi namn till Bokakademin i Östergötland AB (Bokab) och 2003 blir teknologkåren LinTek vår enda ägare, och är det än idag.

Vår huvudbutik ligger i kårhuset Kårallen på Campus Valla i Linköping. Där hittar du förutom kurslitteratur även begagnad kurslitteratur, kompendier, mobiltillbehör, teknologmössor, revärer och övrigt till overallen plus ett stort utbud av kontorsmaterial.

Du hittar oss även på Campus Norrköping i samband med de fyra kursstarterna under året. Då slår vi upp vår pop-up butik i Täppan (TP501) och där hittar man i stort sett samma utbud som i Linköping men med kurslitteratur riktad mot utbildningarna i Norrköping.

2020 utökande vi vår verksamhet med en webbshop för e-böcker eller digital kurslitteratur, som vi kallar det. I samarbete med engelska förlag kunde vi nu erbjuda möjligheten att hyra digital kurslitteratur, vilket känns som riktig bra studentnytta.

Följ oss på Facebook och Instagram för löpande uppdateringar om vår verksamhet.

  

 Personalen

Therese
Verksamhetschef
Lukas
Butik Linköping
Johan
Butik Linköping
Rebecca
Butik Norrköping

KONTAKT

 

 

Illustrationer på hemsidan via Storyset och Pikisuperstar.