Bookshelf®- FAQ


Här hittar du information om de olika funktionerna i Bookshelf®.
 

Klicka via länkarna för att komma direkt till just det ämnet: 
3 enkla steg,
Ladda ner appen,
Lösa in en kod,
Flashcards,
Hantera ditt innehåll,
Hantera konto och enheter
och Sök med nyckelord och fraser.

Du hittar mer information via Bookshelfs egen support.

3 ENKLA STEG

1. Få åtkomst till ditt bibliotek
Registrera dig för ett gratis Bookshelf-konto på bookshelf.bokab.net, App Store eller Google Play-butiken. Om du redan har ett konto, logga bara in med din e-post och lösenord. Ladda sedan ner appen genom att klicka på Download our app.
Om du har en inlösenkod, klicka på Använd-knappen i appen, ange din kod och e-boken läggs till i ditt bibliotek.
2. Navigera i din bok
Det finns flera sätt att navigera i din bok - genom sökfältet, innehållsförteckning eller via skroll-funktionen i botten.
3. Studera smartare

Bookshelf® erbjuder en mängd studieverktyg som hjälper dig plugga smartare. Du hittar anteckningsboken, flashcards och mer i det vänstra navigeringsfältet.

LADDA NER APPEN

Ladda ner Bookshelf-appen, som finns tillgänglig för flertalet olika operativsystem.
Klicka på bilderna nedan för att komma till respektive app.

Bookshelf finns även tillgängling på webben via bookshelf.bokab.net men vi rekommenderar att använda appen för en bättre användarupplevelse.

  
  
Obs! Det går inte att lösa in koden i appar på iOS enheter.
Koden löses då in på bookshelf.bokab.net.

LÖSA IN EN KOD

En inlösenkod genereras för att ge en dig tillgång till din hyrda eller köpta kurslitteratur. Dessa koder består vanligtvis av 20 alfanumeriska tecken och löses in i Bookshelf.

Obs! Det går inte att lösa in koden i appar på iOS enheter.
Koden löses då in på  bookshelf.bokab.net.

 

1. Klicka på Använd i verktygsfältet inne i Bookshelf.

 

2. Därefter öppnas en ruta där du ska ange den inlösenkod som du fick via mail när du hyrde/köpte boken. Har du flera koder så kan du välja att lägga till dem också. Därefter trycker du på Använd. Din bokhylla kommer då att uppdateras för att återspegla tillägget av den nya boken. Obs! Eftersom koderna är en slumpmässig kombination av bokstäver och siffror är det bäst att kopiera koden från e-postmeddelandet eller dokumentet där du fick den för att undvika att göra fel.

FLASHCARDS

Bookshelf® har inbyggda studieverktyg som hjälper dig i dina studier. Flashcard-funktionen gör det möjligt för dig att enkelt skapa flashcards direkt i Bookshelf när du läser dina böcker.

 

Skapa en ny kortlek från vänstra navigeringsmenyn
1.Från en bok, klicka på ikonen Flashcards och klicka sedan på plustecknet längst upp till höger. 

 

2. Ge din kortlek ett namn i det angivna fältet och klicka sedan på Spara.

Lägg till kort i din kortlek

1. Du kan skapa kort direkt från texten i boken. När du markerar text visas menyn nedan. Klicka på Skapa flashcard och klicka sedan på den kortlek du vill lägga till kort till.

 
2. Det första fältet skapar texten på kortets framsida och det andra fältet texten på baksidan av kortet. Du kan antingen skriva in texten eller kopiera in den. Obs! Det finns en teckenbegränsning på 255 tecken per textfält.
 
Testa dig själv!

När din kortlek är klar och du behöver tex tentaplugga, kan du testa dig själv med dina flashcards. För att börja, klicka på ikonen Spela kortleken med frågekort.

 

Din skärm kommer att förvandlas till en spellik upplevelse där du kan testa din kunskap. När du har klickat på ikonen Spela kortleken med frågekort, följ dessa steg: 

  • Varje kort visas i mitten av skärmen. Klicka på den för att visa baksidan av kortet.
  • Betygsätt din nivå av kunskap/ självförtroende innan du går vidare till nästa kort. Klicka på pilen till höger för att gå vidare till nästa kort. När du är klar med testet, klicka på X för att stänga ner testet. Obs: Observera färgkodningen som har tilldelats varje kort, beroende på den valda nivån. Grön betyder "Känner till" medan rött betyder "Känner inte till."
  • Använd framåt- eller bakåtpilarna efter behov för att röra dig inom din kortlek, eller klicka på Replay eller Shuffle-knapparna.
  • Övervaka dina framsteg med mätaren i det övre högra hörnet.
  • Nästa gång du testar dig själv kan du i menyn för kortleken välja om du vill testa dig på alla kort eller bara de svaga korten, de som du tidigare markerat med ”Känner inte till”.

HANTERA DITT INNEHÅLL

Standardvyn i biblioteket är en rutnätvy, som visar en omslagsbild av varje bok. När du klickar på i-ikonen visas titel, författare, ISBN, antal överstrykningar och anteckningar, och en URL-länk. Här hittar du även möjligheten att kopiera referenser från olika referenssystem.
I info-rutan kan du även se hur många överstrykningar, kommentarer och flashcard-kortlekar du har till boken. Det är även där du kan ta bort boken från din bokhylla.

Du kan filtrera och sortera titlarna i din bokhylla efter titel eller ämne.
Klicka på Mina böcker för att filtrera efter ämne.

Klicka sedan på Titles by Subject.

Klicka sedan på det ämne du vill filtrera efter.

HANTERA KONTO OCH ENHETER

När ditt Bookshelf-konto har skapats kan du hantera ditt konto och dina enheter genom att klicka på silhuettikonen.
Hantera ditt konto
Du kommer att omdirigeras till myaccount.vitalsource.com för att komma åt Account Center. Från menyn klickar du på User Info för att uppdatera ditt namn och e-postadress eller för att ändra ditt lösenord eller säkerhetsfråga. När du har gjort dina ändringar, kom ihåg att klicka på Save.
Hantera dina enheter
På Account Center’s webbplats kan du också hantera de enheter som du har laddat ner appar från Bookshelf.

Alla användare får ladda ner skrivbordsapplikationen till två datorer och samtidigt ladda ner mobilapplikationen till två mobila enheter (surfplattor och smartphones). Detta ger totalt fem potentiella åtkomstpunkter till deras innehåll (inkl. websidan). Obs! Olika förlag har olika regler gällande sina böcker.

Om du överskrider det maximala antalet enhetsaktiveringar måste du inaktivera en av dem via Account Center, för att kunna använda appen på en ny enhet. För att inaktivera en enhet, klicka på Devices och klicka sedan på Deactivate på alla enheter du inte längre vill ha ditt konto kopplat till.


SÖK MED NYCKELORD OCH FRASER

I Bookshelf® kan man söka borde efter nyckelord, fraser och titlar. När du står på startsidan finns ett sökfält och är man inne i en bok så finns det ett förstoringsglas i vänstra navigationsfältet.Börja skriva in ditt nyckelord eller sökord. När du skriver söker Bookshelf® automatiskt i ditt bibliotek efter matchande titlar och resultaten visas som nedan.


Fyll i ditt nyckelord eller fras och tryck sedan på Enter för att visa alla träffar.


Klicka på ett sökresultat så öppnas e-boken till sidan där termen visas. Du ser vanligtvis termen tillfälligt markerad, så att det blir lättare att identifiera i texten.För att söka efter en exakt fras, se till att du placerar citattecken runt orden i frasen – så att systemet vet att du grupperar dessa ord. Tryck på Enter när du är klar. Återigen klickar du på ditt sökresultat så att läsfönstret öppnas för den sidan med sökresultatet.

                                               

 

Du hittar mer information via Bookshelfs egen support.